Skip to main content

Magazine

Moet ik mijn website regelmatig updaten?

Om te begrijpen waarom je je website regelmatig moet updaten zal ik je eerst uitleggen hoe een zoekmachine werkt.
Het is namelijk voor een zoekmachine van groot belang dat jij hun zoekmachine blijft gebruiken. Daarom laten zoekmachines graag de meest up-to-date websites vooraan in hun resultaten zien zodat jij niet in een database met oude resultaten zoekt en daarom wellicht naar een andere zoekmachine zult gaan.

Hoe zorg je dat een zoekmachine weet dat je up-to-date bent?

Het is dus van belang dat je zorgt dat je website bijgewerkt is. Nu denk je misschien: moet ik dan telkens mijn teksten aanpassen of vervangen? Nee, dat hoeft niet persé. Je kunt nl. op allerlei manieren je website up-to-date maken. Het gaat erom dat de zoekmachine ziet wanneer deze je website bezoekt dat er een aanpassing is geweest. Dat betekent dan dat je je website hebt bijgewerkt en de zoekmachine zal je daarom hoger in de resultaten komt ten opzichte van je concurrentie die dat niet doet.

Wat moet ik dan precies doen?

Je kunt op veel verschillende manieren je website wijizigingen. Denk bevoorbeeld aan een blog en nieuwspagina die je uitbreidt, of een tekst of foto die je wijzigt. Het maakt in principe niet uit wat je aanpast, als je maar iets wijzigt.

In welke frequentie moet ik dan updaten?

Het is belangrijker dat je regelmatig iets aanpast, dan dat je één keer heel veel aanpast. Hoe frequenter je aanpassingen doorvoert, hoe eeder de zoekmachine je website weer bezoekt om deze te indexeren. En dat zorgt dan weer voor een beter resultaat in de zoekmachine. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een nieuws-site die veel nieuws plaatst. Deze websites worden veel en snel geïndexeerd zodat de zoekmachines de resultaten snel kunnen laten zien.

Over dit artikel:

Geplaatst op:

04 augustus 2023

Categorie:

Blog

Overtuigd?

Maak die afspraak.

Het is vrijblijvend